Hvordan fungerer probiotika?
Gode bakterier - bedre helse, bedre dyrevelferd og mer miljøvennlig

Det er mulig å endre bakteriefloraen i dyrenes miljø til fordel for både dyrene og oss. Ved å tilføre gode bakterier som effektivt konkurrerer med de dårlige bakteriene, oppnår man fordeler på en rekke områder. Cobiotex-bakteriene fra det franske laboratoriet Dietaxion har dokumenterte egenskaper som er til nytte
for bonden.

92 92 29 65 info@biovet.no

Hva er Cobiotex probiotika?

1

Sammensatt av fem bakteristammer

Cobiotex kombinerer fire ulike stammer av Bacillus og en Lactobacillus-stamme, skapende en kraftfull symbiose av mikroorganismer. Lactobacilluskulturen starter prosessen ved å senke pH-verdien, noe som skaper et gunstig miljø for Bacillus-stammene. Disse Bacillus-kulturene etablerer seg raskt og begynner å formere seg, noe som fører til en dynamisk endring i mikrofloraen.

 

Denne raske veksten og etableringen av Bacillus-kulturer gjør at de effektivt kan konkurrere ut skadelige bakterier. De oppnår dette ved å okkupere tilgjengelig plass, forbruke næringskilder og produsere stoffer som hemmer veksten av uønskede mikroorganismer. Denne prosessen er ikke bare viktig for å opprettholde et sunt og balansert miljø, men spiller også en nøkkelrolle i å forhindre spredning av sykdomsfremkallende bakterier.

 

2

Har spesielle egenskaper

Har spesielle egenskaper

Produserer organiske syrer, hydrogenperoksid, bakteriociner og lipopeptider. Danner en biofilm av gode bakterier som effektivt hindrer ugunstig flora i å etablere seg. Disse bakteriene er nøkkelen til et sunnere og mer balansert miljø, hvor skadelige mikroorganismer blir holdt i sjakk.

 

I tillegg produserer de enzymer som cellulase og amylase, som spiller en viktig rolle i nedbrytingen av organisk materiale. Disse enzymene bryter ned celleveggen i halm, flis og annet strø, noe som fører til at det absorberer mer fuktighet. Dette bidrar til redusert strøforbruk og forbedrer effektiviteten i håndteringen av organisk avfall. Denne prosessen er ikke bare kostnadseffektiv, men også miljøvennlig, da den reduserer behovet for ekstra ressurser og fremmer en mer bærekraftig drift.

 

3

Trygg, effektiv og sikker i bruk

Trygg, effektiv og sikker i bruk

Cobiotex bakteriekulturen kommer i to ulike produkter

Cobiotex 410 Absorbent kommer i 25 kg sekk og er enkel å bruke ved at man strør det direkte i fjøset. Absorberer fuktighet og bakteriekulturen etablerer seg raskt.

Cobiotex Biofilm kommer i 1 kg boks og er konsentrert bakteriekultur.

 

Du blander pulveret i vann (1 kg i 60-80 liter) og sprayer med lavtrykkssprøyte.

Produktet er ufarlig for mennesker og dyr og er godkjent for økologisk produksjon.


Gode bakterier brukt i moderne husdyrproduksjon bidrar til bedre agronomi, lavere kostnader, bedre dyrehelse for sau, kyr, hest og fjærkre og et mer bærekraftig dyrehold.

Gode bakterier

brukt i moderne husdyrproduksjon bidrar til bedre agronomi, lavere kostnader, bedre dyrehelse for sau, kyr, hest og fjørfe og et mer bærekraftig dyrehold.

Slurrybugs

Gode bakterier spesielt utviklet for bruk i flytende gjødsel. Har ekstra enzymer for å bryte ned vanskelig og tørr gjødsel. Velprøvd produkt fra Storbritannia.

I Norge er den vist å være effektiv på sau-, ammeku- og spesielt grisegjødsel med mye strø.

 

Ta gjerne kontakt med Dyrlege Inge på BioVet for å lære mer om Slurrrybugs

Les mer om Slurrybugs